Over ons

Concept

Ontwikkeling en inzet van flexibel inzetbare robots voor de industrie, waardoor de klanten hun capaciteit flexibel maken.

Klantgroepen

De klanten (A) zijn de bedrijven die erg afhankelijk zijn van de inzet van laag/ongeschoold personeel voor repeterend werk, waarbij de investering in klassieke automatisering echter een onmogelijke financiele hobbel is.

Een tweede klantengroep (B) zijn die klanten die ingewikkelde processen doen, waarbij vanuit de inhoud van de processen hoog opgeleid personeel nodig is, maar waarbij er wel een hoog repeterend karakter is, waardoor het moeilijk is het hoger opgeleid personeel te binden en de consequenties van een menselijke fout groot zijn.

Oplossing

De oplossing is een uniek concept door te gaan automatiseren met een Cobot inclusief 3D Camera.

Hierdoor kan het repeterend productiewerk geautomatiseerd, met een zeer  beperkte ontwikkeltijd voor de specifieke opdracht.

 

Voorbeelden van te automatiseren processen.

Continue bedrijf:

  1. Inpakken producten aan het eind van productieband
  2. Inlegwerk in spuitgietmachines, cnc-machines
  3. Alle handelingen die repeterend zijn bij een met een signaal te starten machine of gereedschap, waarbij de samenwerking van de hand en het oog belangrijk zijn.

Repeterende (Laboratoria) Controlewerkzaamheden.

Door koppeling met apparatuur minder kans op menselijke fouten

  1. electrisch (doorpiepen, weerstandsmeting, spanningstest)
  2. kracht (sterktetest)
  3. testen van monsters (chemisch: pH, vetgehalte)

Assemblage handelingen

  1. Schroeven
  2. Boren

Trendbreuk

Automatiseren vind voornamelijk plaats in volcontinue processen, waarbij gedurende het jaar dezelfde producten in hetzelfde proces gemaakt worden. De Bussiness Case voor dergelijke processen is vaak helder, op basis van prognoses, de opbrengsten, de variabele kosten en de investering kan de beslissing genomen worden. Het probleem wat hierbij echter speelt dat deze onderbouwing alleen maar goed gemaakt kan worden voor een bussiness waarbij er (al) een stabiele markt is, waarbij de prognoses dus ook met een grote mate van zekerheid afgegeven worden.  Een tweede probleem is dat de investering in de automatisering op het moment van aanschaf een marktwaarde van 0 euro heeft, de automatisering is immers specifiek voor het proces ontwikkeld.

Dit inzicht wordt doorbroken door de recente trends die een nieuwe oplossing mogelijk maken. Als eerste de ontwikkeling van de cobot, de robot, die zonder extra veiligheidsmaatregelen, kan samenwerken met mensen. Daarnaast, en deze ontwikkeling is minstens zo belangrijk, de ontwikkeling van verschillende grippers en sensoren. Met name de sensoren die met vision te maken hebben is de meest recente trend, waar Talen Robotics haar oplossingen voor de klanten mee kan ontwikkelen.

Werkwijze

De aanpak van Talen Robotics is hands-on. Na opdracht tot het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie worden de knelpunten van het proces daadwerkelijk met behulp van een demo-robot geautomatiseerd. De haalbaarheidstudie wordt opgeleverd met een advies voor investering en/of huur van de cobot. De voorbereiding voor de eerste inzet wordt daarbij apart geoffreerd, deze voorbereiding houdt in dat het proces in zijn geheel geautomatiseerd verloopt. Er is daarbij de mogelijkheid om een operator tijdelijk of voor langere tijd in te huren. Bij wijziging van processen kan Talen Robotics adviseren en zorgen voor de doorontwikkeling.

Talen Robotics heeft uitgebreide ervaring met de inzet van Cobots. Ervaring met het koppelen van de cobots aan spuitgietmachines, meetsystemen en lasermarkeersystemen. Ervaring met het bouwen van assemblage/productieunits waarbij het proces door de cobot uitgevoerd wordt. De ervaring van het koppelen naar andere systemen is van essentiele waarde. Door direct te koppelen aan een ERP systeem of ander managementsysteem en daarbij gebruik te maken van barcodes worden menselijke fouten voorkomen.

Contactgevens:

Talen Robotics

Lubbert Talen

info@talenrobotics.nl

t: +31 (0)6 300 91 821

Contactgegevens